JELENTKEZZ AZ ART MARKET BUDAPEST GYAKORNOKI ÉS ÖNKÉNTES PROGRAMJÁBA!

Az ART MARKET BUDAPEST, Közép- és Kelet-Európa vezető, Magyarország egyetlen kortárs képzőművészeti vására. A vásár sikeres lebonyolításában minden évben – jellemzően még iskolai tanulmányaikat folytató önkéntesek segítik munkánkat. A lehetőség kifejezetten jó gyakorlat lehet azoknak, akiket érdekel a művészet és a műkereskedelem világa, szívesen építenének ki nemzetközi kapcsolatokat vagy szereznének gyakorlati tapasztalatot a művészetmenedzsment területén.

AZ ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAMRA JELENTKEZÉS ELŐNYEI

Miért ajánljuk?

 • kiváló tapasztalatszerzés a képzőművészti szféra iránt érdeklődőknek
 • pályakezdőknek jó kapcsolatépítési lehetőség
 • közvetlen együttműködés az AMB szervező csapattal és asszisztencia a következő feladatkörökben: VIP vendégregisztráció, információnyújtás galériáknak a beköltözés és a vásár ideje alatt
 • tapasztalatszerzés lehetősége vezető nemzetközi és magyar műtárgypiaci szereplőkkel: művészekkel, galériásokkal és további szakemberekkel
 • betekintés a színfalak mögé

Mit nyújtunk?

 • minden önkéntes és gyakornok limitált kiadású AMB pólót és AMB ajándékcsomagot kap (amely a katalógust is tartalmazza)
 • részvételi lehetőség:
  • az Inside Art és Art+ előadásokon
  • a Preview-n, a megnyitó estéjén és az After party eseményen
 • Meghívó 2 főre a 2024-as AMB Preview (megnyitó) eseményére
 • névreszóló oklevél Ledényi Attila, vásárigazgató aláírásával
 • Az Art Market Budapest gyakornokai és önkéntesei a „közérdekű önkéntességről” az 50 órás közösségi szolgálat idejébe beszámító, valamint a témába vágó kötelező szakmai gyakorlat letöltéséről igazolást kapnak

“Az ART MARKET BUDAPEST ismert rendezvény volt számomra, az elmúlt évek során többször is meglátogattam a vásárt. A felhívást meglátva nem volt kérdés, hogy jelentkezzek az önkéntes gyakornoki programba. A vásár ideje alatt nagyrészt standasszisztensként segítettem a szervezők munkáját – imádtam ezt a pár napot! Hihetetlen élmény volt egy ilyen nagyszabású művészeti rendezvény színfalai mögött közreműködni és egy profi csapat tagjaként betekintést nyerni a rendezvény kulisszái mögé. Remélem lesz még ilyen lehetőség a jövőben is!”

P. Zita

“Rendkívül hálás vagyok az ART MARKET BUDAPEST munkatársainak, amiért önkéntesként részt vehettem a 2018-as eseményen. Lelkes fiatalokból álló csapatunk számos feladatban és helyzetben próbálhatta ki magát, emellett a vásár kiváló terep volt a kapcsolatépítésre, és arra, hogy betekintést nyerjünk a kortárs művészet pezsgő világába. Az eseményen végzett munkámnak köszönhetően nagyon hamar, pályakezdőként sikerült elhelyezkednem a művészet és a PR területén. Csak ajánlani tudom!”

B. Lili

„Három éven át voltam önkéntes az ART MARKET BUDAPEST-en. Nagyon élveztem a változatos feladatokat, és szerettem együtt dolgozni egy ilyen rugalmas és dinamikus csapattal. Az önkéntes program során betekintést nyerhettem a kortárs művészeti szférába, és helyt kellett állnom rendezvényszervezési és kommunikációs feladatokban is. Jelenlegi munkám során nagy hasznát veszem egy ilyen volumenű nemzetközi vásáron szerzett tapasztalataimnak.”

Z. Krisztina

JELENTKEZZ ÉS TÖLTSD KI A JELENTKEZÉSI LAPOT!

Örömmel várjuk jelentkezésedet, ha magabiztosan beszélsz angolul, jó kommunikációs- és problémamegoldó készséggel rendelkezel, mindezek mellett pedig rugalmas az időbeosztásod 2023. október 16-22. között.

Kérjük, fényképes önéletrajzodat és motivációs leveledet küldd el a volunteer@amb.hu e-mail címre legkésőbb 2023. szeptember 30-ig.

Ha bármi kérdésed lenne, kérjük, írj a volunteer@amb.hu e-mail címre AMB23_ÖNKÉNTES tárggyal!

Az Art Market Budapest megfelelő szervezési intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatok ne válhassanak hozzáférhetővé illetéktelen személyek számára. A felüteten megadott adatokat az EU GDPR előírása szerint kezeljük, kizárólag az Art Market Budapest eseményhez kapcsolódó, előzetesen jelzett célra használjuk fel. Kérlek, ha ezzel kapcsolatban kérdésed, kérésed vagy egyéb meglátásod lenne, írj a volunteer@amb.hu e-mail címre.

 

 Az AMB Önkéntes Program együttműködő partner intézménye: